Liekekralt.reismee.nl

eerste week Ghana!

hoi lieve allemaal!

eerst even een mededeling.. als je wil smsen moet je voor mijn nr +233 zetten en dan dus de eerste 0 weg laten.. anders doet hij het als nog niet.. smsjes komen bij mij gewoon aan en kosten mij niets s\dus stuur vooral! ik zal proberen te antwoorden maar die komen dus niet altijd aan.. dus als ik niets terug stuur.. het is niet dat ik je niet lief vind!

Tongue out

okee waar waren we gebleven..

4 jan zijn we weer eerst naar kantoor gegaan nadat we dus geen ontbijt hadden.. iemand was nog brood aan het kopen.. daar weer info aangehoort en toen door naar het strand! en dat was echt geweldig.. zo lekker warm.. dus hebben lekker met zn alle in de zee gezwommen, in de zon gelegen en kortom flink wezen genieten! op het strand waren kindjes die naar ons toe kwamen samen met hun papa. of ze een foto van ons mochten maken.. we zijn hier best wel een atractie.. daarna natuurlijk ook wij even japanner gespeeld en met hun op de foto geweest! daarna nog meer zitten genieten van de warmte en om 4uur werden we door vincent( van syto) opgehaalt. we moesten alleen nog wachten op de driver.. dus eer we van het strand afgingen was het een stukje later.. tsjaa.. dat is afrika!

op de weg terug naar syto zijn we langs iemand geweest die doodskisten maakt.. en niet gewoon zo als in ned. maar in de vorm van het beroep wat die persoon gedaan heeft.. een piloot heeft dus een vliegtuig en een trotro driver een trotro die op zijn trotro lijkt.. best vreemd!

daarna de dokter gesproken over voedsel/water/malaria en andere ziektes en pasta zonder kaas gegeten.. wat is nou pasta zonder kaas! nu mis ik mn kaas nog.. straks zeg ik ooh ik heb pasta MET saus..

had na die 2e nacht trouwens meteen die muggenbulten.. beetje balen! maarja is niet anders!

ik hoest hier best veel.. droge lucht enzo en dat word nog erger als de wind uit ze sahara komt.. dan is het dus erg stoffig en lopen ze hier (zoals we hoorden van het ned meisje bij ons op de kamer) met duikbrillen op tegen het zand. maar na wat strepsels van een meisje uit australie gaat het gelukkig alweer watbeter..

vandaag drum and dance gehad! was wel leuk! dance viel een beetje tegen.. was best simpel maar dat kan aan mij liggen..

Tongue out
bij het drummen hebben we 2 ritmes geleert. de male en de female. de female was alleen veel moeilijker dan de male. volgens de leraar was het bij mensen net zo.. vrouwen zijn volgens hem altijd lastig! nouja mannen kunnen er ook wat van!

volgens mij krijgen ze hier trouwens hun rijbewijs bij een pakje boter.. iedereen rijd als een debiel! op elke taxi en trotro staan kreten als ' god bless you' en ' jesus saves' npu dat hebben we dus ook wel nodig! op een 2baans weg rij je namelijk met zn 3e naast elkaar.. als je in wil voegen geef je heeeeeel hard gas, sla je nog harder op je toeter, en hoop je maar dat je er tussen mag.. en tussen dit alles staan verkopers simkaarten te verkopen, zakjes water, fruit, noem maar op! en er gebeuren( voor zo ver wij gezien hebben) niet eens ongelukken.. het is een wonder!

morgen hebben we nog kookles en dan zit ons verblijf hier in accra er op en mogen we eindelijk naar het project! ik kan niet wachten.. het is natuurlijk wel nuttig al die info te horen maar daar kom ik niet voor! ik wil nu gewoon die kindjes helpen. overmorgen vertreken we om 5uur smorgens met de bus, tenminste dat is de planning. dus dit zal denk ik mijn laatste verhaal voorlopig zijn. zodra ik in tamale ben of ergens anders met internet zal ik weer iets laten horen!

jullie suc6 met de kou.. ik blijf hier genieten

Wink

liefs en dikke kussenXxxxxxx Liek

Mirjam

He lieverd!

Wat goed om van je te horen!
Nu nog ff lekker genieten dus!
Wel fijn hoor dat je zo goed wordt geinformeerd! Kan allemaal geen kwaad! Maar kan me voorstellen dat je nu verder wilt!
Op naar waar je voor bent gekomen!

Haha, echt te grappig! Iedereen met duikbrillen op haha! Zie je het al voor je! Zeker ff foto's van maken hoor! ;)

Nou, hopelijk hoef je niet vaak de weg op dan! Zoals je het beschrijft is het niet veel goeds daar! :S

Nou meissie, doe voorzichtig!
Heel veel plezier!

Ik ben erg benieuwd naar de verhalen van je over de kindjes. Hoe het daar is enzo!

Hier gaat alles goed! Ik stuur je binnenkort even een prive mailtje!

Lieverd, nogmaals: Doe voorzichtig!

Dikke kuss uit Noordwijk

Yvette

Klinkt geweldig schat!
Jammer dat ik je sms'jes niet ontvang maar
gelukkig kun je de mijne wel ontvangen!
Klinkt allemaal geweldig, veel plezier met de
kookles. ;)

Een veilige reis naar je kindjes toe en tot
de volgende mail/blog!
Love you xx

Dirk (van Rik&Annemieke:))

Hey meid,

Leuk om dit allemaal te lezen, wat maak jij al veel mee daar! Ben heel benieuwd naar je verdere avonturen!

gr. Dirk x

janet

goede morgen van uit katwijk

Ik kijk elke morgen nu naar me emial om te kijken of er al iets van je tussen zit.
Ik ben zo benieuwd hoe jij het daar allemaal ervaard!
Ben ook wel nieuwsgierig hoe de mensen daar leven en de leuke verhaaltjes over duikbrillen enzo is altijd leuk om te lezen.
Het klinkt wel goed zo daar aan het strand!
Maar ga snel naar je kindjes,die hebben je nodig. Een goeie reis verder naar de plek van bestemming en doe je best!

Dag lieve lieke een xx uit een koud katwijk

Pieter

Hoi Meidje.

Heerlijk om je verhalen te lezen en je foto's te bekijken. Maken we je reis, weliswaar op afstand, toch een beetje mee. Hou ons maar zo uitgebreid mogelijk op de hoogte van je belevenissen en wees er van verzekerd dat iedereen ervan smult om van je te horen. ('k Hoop dat je maar vaak een pc met internet tegenkomt om je blog bij te houden)

Groetjes en XX,

Pieter.

Gerda

hoi Lieke het gaat goed met je zo te zien en te lezen .Wat ontzettend leuk om je verhalen te lezen.Lekker dat je nog even kan genieten van je vrije tijd.En nu sta je te poppelen om te beginnen aan het echte werk.Lieverd nog veelplezier met de meiden en een goede reis naar je kindjes.
xxx Gerda

vincent

he lieke:D
goed te zien op de foto's dat je geniet. ik hoop en bid dat dat ook echt zo mag blijven en dat je kan doen waarvoor je gekomen bent. ik ga proberen je site bij te houden.
in ieder geval super super super veel succes en plezier, en ga genieten!!!

groetjes

-xxx-

`pa

lieverd
Ik heb net je laatste bericht gelezen,ontzettend leuk verhaal en tevens leuke foto s.
Waar ik ook van versteld van stond was dat je gisteren
belde en dat het leek of dat vlak bij was.
Voor vrijdag een fijne busreis en geniet van het landschap.
we spreken elkaar later en naar de maan kijken,dag
meisje. xxx

Chris&Daimen

Heey meissie,

Goed om te horen hoe erg je het daar naar je zin hebt..
Maarre dat autorijden daar komt niet goed denk ik:P Dan kan ik toch wel btr rijden hoop ik:D
Wel leuk dat ik je smsjes wel ontvang:P Iedereen is al helemaal enthousiast:D
Eindelijk mag je bijna naar je kindjes:D
Hopelijk heb je idd vaak internet of weet ik het wat:P

Mis je meis en daimen wil zwemmen:D:P

Dikke kus en knuf
Christel en Daimen

Elise

Hoi Lieke
Je gaat nu naar het project toe, waar ik van de zomer 2 maanden geweest ben. Ik ben echt super blij dat je de kinderen gaat helpen! Ik mis ze echt, en door jou blog te volgen, zijn ze toch weer een stukje dichterbij. Heel veel succes & plezier op het project!

angela

heey meissie
alles goed daar hoop dat het allemaal gaat lukke su6
gr ,,van miiinii feemm:D

Danielle

Hee Liek!!

Echt superleuk om hier te lezen wat je allemaal meemaakt! Je schrijft het ook heel leuk :d

Heel veel succes en plezier nog,, k kijk uit naar je volgende verhaal :P

Xxx