Liekekralt.reismee.nl

3e week!!

heey lieve allemaal!!

hier weer een verhaaltje uit het verre Ghana! het gaat hier allemaal zo zn gangetje! hebben het prima naar ons zin, ook al zijn we erwel achter dat 2.5 maand op 1 project misch wel iets te lang is.. misch dat we dus over een paar weken zullen reizen en naar een ander project gaan om nog een ander deel van ghana te bekijken/helpen.. maar zodra daar echte plannen over zijn zullen jullie het horen!

maar laten we maar weer bij het begin beginnen.. vorig weekend dachten we een weekendje tamale te doen, hadden een hostel midden in het centrum.. maar dat was echt een drama!! heel vies/gehorig.. dus zijn daar maar 1 nachtje gebleven en de volgende dag naar walewale gegaan om daar in een hostel bij kirsten(die we kennen uit de introductie week in accra) te slapen en dat was een stuk beter! tsjah we blijven toch wel een beetje luxe in het weekend willen..

Tongue out
de rest van de week zijn we weer bij memuna geweest. hadden fruit voor de kindjes gekocht, voor alle kindjes hadden we een banaantje en een sinaasappel.. en dat bij elkaar waren we 10 euro kwijt.. dat is toch niets.. alles is echt zoooo goedkoop.. maar de kindjes hadden dus allemaal nog nooit fruit gegeten.. wat dus leuke gezichtjes opleverde.. sommige vonden de sinaasappel best zuur.. dus je kan je wel bedenken wat voor bekkies ze trokken.. haha de banaantjes was een groter suc6.. dat is toch iets zoeter denk ik zo. maar ze vonden het allemaal echt heel erg leuk en lekker.. misch dat we deze week nog een keer fruit voor ze kopen.

ook is de kleermaakster met de eerste uniformpjes langs geweest! de rest was als het goed is vrijdag klaar dus als we zo terug zijn kunnen we alle uniformpjes zien! en dan mee nemen naar de kindjes natuurlijk! ook hebben we de bedjes bestelt. wilde 20 stapelbedden zodat ze allemaal een eigen bedje hebben.. maar 2 dagen later kwam de timmerman terug dat hij stapelbedden voor een ander tehuis had gemaakt en dat hij die deze week uit elkaar had moeten halen omdat de kinderen uit bed vielen en hun arm braken.. dus dat was niet zo'n goed plan! nu worden het 40 gewone bedjes en kunnen we van de kamer waar nu het eten staat als extra jongens kamer gebruiken en de kamer waar snachts nu de banken en tafels staan als extra meisjes kamer.. en hebben ze dus toch allemaal een eigen bedje!

ook hebben we deze week de kleertjes mee genomen naar de kindjes.. wat een drama was dat! haha

Tongue out
zodra ze de koffers zagen doken ze er met zn alle letterlijk boven op.. allemaal vooraan willen staan.. en maar madam madam!! me me meee!! grote meiden die er vandoor gingen met een te klein shirtje en alles opslaan in een shirt wat je aan hebt of lagen over elkaar heen aantrekken zodat je zeker weet dat niet iemand anders ' jouw' kleertjes aan trekt.. haha maar ze waren er allemaal erg blij mee! wel leuk om te zien! gelukkig was memuna er bij om alles ook een beetje te regelen!

dit weekend gingen we naar mole, olifantjes kijken! de bus zou vrijdag om 1uur vertrekken dus wij dachten vrijdag ochtend de trotro wel te nemen naar tamale.. werden we donderdag avond een half uur voor dta het donker word gebelt.. de bustijd is verandert.. het is nu 9uur smorgens.. en aangezien het voor ons 3 uur reizen is naar tamale.. hadden we best wel een probleem! snel de tassen ingepakt, want we wilde eigenlijk niet in het donker met de trotro.. snel 3 happen rijst gegeten en toch maar een taxi gepakt omdat het al aardig donker was.. waren nu voor de taxi 70 cedi kwijt.. ong 35 euro wat voor een rit van 3 uur niet zo veel is.. maar voor ghanese begrippen een mega bedrag.. ( voor het zelfde stuk met de trotro betaal je 5 cedi ofzo..) deze nacht maar in een goed hotel geslapen, kwamen pas laat aan dus dat vonden we wel zo'n veilig idee.. volgende dag dus al vroeg naar sparkles want daar zou de bus vertrekken.. en tsjah.. dan is het wachten, wachten en nog meer wachten.. uit eindelijk was de bus er pas om half 11.. maarja dat is afrika.. na een heel hobbelig, warm en stoffig ritje kwamen we aan in mole, waar we vanaf het zwembad meteen 2 olifanten zagen staan! waar we later achter kwamen dat dat best speciaal was, aangezien het regenseizoen erg nat is geweest dit jaar is het verderop in het park ook nog erg nat en komen ze dus niet zo vaak in de buurt van de loop route.. smiddags hebben we de eerste safari gedaan met een auto.. en toen zijn we heel dicht bij de olifanten geweest..stonden op zo'n 15 m afstand en dat is toch echt wel erg gaaf! verder heel wat hertjes, pumba zwijntjes en aapjes gezien. de volgende dag nog 2 loop safari's gedaan en verder lekker van het zwembad genoten! erg fijn dat beetje luxe!

bij het zwembad zijn we half aangevallen door een stel apen.. we hadden meloen gekocht, en dat stond dus op een randje voor ons, en dat hadden de aapjes snel door.. voor je het wist zat er dus een aap naast het bord en die greep de meloen mee om die leuk voor ons neus op te gaan zitten eten.. wel leuk voor de foto's..

ga nu nog snel even proberen foto's op de site te zetten.. en waarschijnlijk volgend weekend komt er een nieuw verhaaltje, waarschijnlijk vanuit bolga, nadat we bij de krokodillen zijn geweest! even tourist spelen in paga en op een krokodil zitten..

Wink

veel liefs en dikke kussen en knuffen

Xxxxxx Lieke

Christel

Heey Meissie,

Wat een onwijs leuke foto's met die kids.. Maar ook met alle diertjes:P En dat water jo.. Hoe doen ze het daar toch..!??
Nou blijf maar lekker daar tis hier nog veel te koud voor jou.. Je hebt al lekker behoorlijk bruin bekkie:P:D
En je schoenen ook echt alleen jij presteerd het om witte schoenen op safari mee te nemen:P
Muts..
Maar als je terug bent gaan we zeker touren.. heb vanochtend om 8 uur mijn examen gedaan.. en ben gelukkig geslaagd.. Examinator was echt een brok sagerijn:P Maarja boeit me niet ik heb me rijbewijs.. zo nog ff aanvragen en dan kan chrisje scheuren in der koekblik op wielen..
Kunnen we ook makkelijk naar het zwembad:P

Chickie geniet ervan!!! mis je wel hoor:D

xxXX(K)
Christel en Daimen

Krullie

Hey wijffie,

Hhaha grappig dat ze nooit fruit hebben gezien.:) zal idd leuke bekkies opgeleverd hebben :) (foto's??)

Leuk diertjes kijken:).. wel schattig die aapjes, maar is het ook niet gevaarlijk? Als tie boos wordt en je gaat bijten getssie :(...

Kijk je uit met de krokodillen:).. Of ga je crodilehunter na doen;).. Nou meisss veel plezier nog kijk uit met al die gekke enge bijtende beesten...
En wacht met spanning op je foto's :)

Kussss en Knuffellll

fem

haaai liekkie :)

Wat een heerlijk verhaal weer!
Super die smoeltjes van die kindertjes met dat fruit!
En dan die safari geweldig meis....
Ik stuur je een pbtje van de week...want dan heb ik ff meer nieuws te melden ;)
Hier voor de rest weinig nieuws....dus liek je mist echt niks...:P Wij missen jou daarin tegen wel natuurlijk:)
K kijk weer uit naar je volgende verhaal!!

kusss....xxx

janet

heeey lieke

Wat een mooi verhaal heb je geschreven voor ons.
Ik vind het wel een beetje raar dat ze nog nooit fruit hebben gegeten. Is haast niet voor te stellen. Je bent flink wezen shoppen zeg daar. Erg leuk dat ze allemaal een nieuw bed krijgen. Weinig nieuws vanuit katwijk. Ik heb een nieuwe auto gekocht die komt in febr.
een renault twingo. Nog iets kleiner als wat ik nu heb, misschien dat ik dan wel kan inparkeren :)
Me nieuwe douche is inmiddels ook klaar, maar heb al weer het een en ander er aan gehad, wat allemaal netjes is verholpen.
Verder vliegen de weken hier voorbij, gaat de tijd daar snel voorbij daar? Of duren de dagen lang?
Iedereen mist je in het zeepaviljoen, dus meteen weer komen werken als je terug bent!!!

Succes verder met alles en lieve groetjes van mij
xxxxjanet

Aukje

Leuk meiden, klinkt alweer een stuk positiever! Blijf genieten!

pa en ger

Wat een goed idee om eventueel nog een ander project te gaan doen.wat jammer van de stapelbedden,maar ja aan valpartijen heb je ook niets zeker niet daar waar jullie zitten.het is toch niet voor te stellen dat ze nog nooit fruit hebben gegeten.ze zagen er leuk uit in hun niewe kleren.dus komend weekend naar de krokodillen.nou veel plezier en tot beleens.xxxxpa en ger

willemijn

hallo lieke
ik vond de foto's en je verhalen heel leuk.
ik ben nu bij oma om een taart voor papa (die vandaag jarig is) te bakken.
groetjes van willemijn

wim en martie

Hoi Lieke
We hebben genoten van je reisverslag en je nieuwe foto's.
Als je bedjes er zijn, waar moet dan het eten opgeborgen worden?
Hoe zijn de uniformpjes geworden?
Groetjes oom Wim, tante Martie en x-jes van Jayden

bert en joke

ha Lieke,
keek vrijdag al uit naar je bericht,
zaterdag ook en zondag weer!
eindelijk maandag was er weer een leuk bericht.
om hier kinderen blij te maken moet je met meer als
sinasappel en banaan komen.
leuk ook die olifantjes en natuurlijk die kleurrijke kindertjes kijk uit voor de krokodillen. wij kijken uit naar je 4de reisverhaal dikke knuffel Bert en Joke

Dirk

Hey Lieke,

Al bijna een maandje om, wat gaat het weer snel.
Prachtige verhalen, fantastisch gewoon! Uitkijken voor die krokodillen hè, die bijten!!

groetjes Dirk x